27 april 2008

Mmmmmuuuuuuuummmmmmmms!

Fick för mig att jag skulle bjuda på chokladmousse i våra auktionsfyndade kaffekoppar....
Jag ändrade lite i receptet. Tog bort espresson helt och tripplade rom istället. Dessutom
serverade jag en halv passionsfrukt/person brevid istället för att ha i fröna i moussen.
Det blev SUCCE!

Googlade "chokladmousse i kopp" och fann detta.

Kubansk chokladmousse (4 portioner)
100 g mörk choklad ej över 70% (moussen kan bli grynig då)
1 äggula
1 msk muscovado socker
½ msk espresso (brukar halvera detta, kan bli för mycket kaffesmak)
1½ passionsfrukt
½ msk mörk rom
1½ dl vispgrädde

Smält chokladen i ett vattenbad el. micron. Vispa äggulan och socker ljust och krämigt. Blanda espresso, rom och urskrapad passionsfrukt i äggsmeten. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens. Blanda den smälta varma chokladen i äggsmeten. Vänd i den lättvispade grädden lite i taget. Fyll moussen i små koppar/glas. Ställ in i kylen.

Inga kommentarer: